محسن وزیری زاده، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در حدود ۷۰ درصد از مواد موثره در تولید دارو، توسط بیش از ۵۰ شرکت داخلی تولید میشود.
وی با عنوان این مطلب که اغلب مواد موثره تولید داخل مربوط به داروهای شیمیایی است، افزود: مواد موثره تولید داروهای بایوتک که خیلی گران و از فناوری پیچیدهتری برخوردار است، اغلب از خارج وارد کشور میشود.
وزیری زاده با اشاره به واردات مواد حد واسط از کشورهای چین و هند برای تولید ماده موثره دارو، گفت: تنها این دو کشور در دنیا، تولید مواد حد واسط را دارند و از سراسر دنیا اعم از اروپا و آمریکا، برای تولید ماده موثره دارویی، از چین و هند مواد حد واسط وارد میکنند.
پیشکسوت صنعت تولید مواد موثره دارویی، در عین حال با اشاره به هزینه هنگفت تولید ماده موثره دارویی و مسائل زیست محیطی، افزود: برخی کشورهای اروپایی سعی میکنند وارد کننده ماده موثره تولید دارو باشند.
تهران – ایرنا- رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی کشور با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشور تولید میشود، گفت: داروهای ایرانی از لحاظ اثربخشی با مشابه خارجی برابری دارند و باید توجه، حمایت و سرمایه گذاری به سمت تولید داخلی بیشتر سوق داده شود.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، فرامرز اختراعی روز دوشنبه در نشست خبری که در پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: ایران در منطقه به لحاظ زیرساختهای تهیه مواد اولیه دارویی و بستهبندی منحصر به فرد است و در این شرایط چرا باید داروی خارجی زیاد وارد شود.
وی با تاکید بر تقویت توان تولید داخلی، ادامه داد: تمام داروهای ژنریک مورد آزمایش قرار میگیرند و از لحاظ کیفیت با داروهای خارجی برند برابری میکنند همچنین مواد اولیه داروهای ضد سرطان در کشور تولید میشود.
رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی کشور تصریح کرد: مواد دارویی به دلیل استراتژیک بودن و اهمیت آن در بخش درمان باید مورد توجه قرار گیرد زیرا در دنیا ظرفیتهای تولید مواد مؤثره دارویی وجود دارد که میتوانیم با کمک شرکتهای دانش بنیان و داروسازان این مواد با کیفیت و قیمت پایین تولید شود و در بازارهای بین المللی رقابت داشته باشیم.
تهران – ایرنا – رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی کشور از افزایش تولید مواد موثره دارویی از ۴۳۰ قلم در ۲ سال اخیر به ۵۲۱ قلم خبر داد و گفت: ۶۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی هر سال در حوزه مواد موثره دارویی در کشور داریم.
به گزارش ایرنا، فرامرز اختراعی روز دوشنبه در گردهمایی سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی کشور که در پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: اکنون شرکت های تولیدی در حوزه مواد موثر دارویی کشور به مراحل فنی و تکنیکی خود رسیده اند و حدود چهار قلم تولید پرتوشیمی ارزش افزوده خوبی داشته و مشکلی از لحاظ امکانات نداریم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۷۲ شرکت مواد موثره دارویی در کشور فعالیت دارند، اظهارداشت: حدود ۷۲ درصد نیازهای مواد موثر دارویی در کشور تولید می شوند و ارزش فنی تولید مواد دارویی مؤثره در کشور ما در صنعت داروسازی باید مورد توجه قرار گیرد زیرا ویروس کرونا نشان داد مواد مؤثره دارویی در بهبود بیماریها موثر است و در این زمینه در میان کشورهای مختلف خوش درخشیدیم.
اختراعی تصریح کرد: مواد دارویی به دلیل استراتژیک بودن و اهمیت آن در بخش درمان باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا در دنیا ظرفیت های تولید مواد مؤثره دارویی وجود دارد که می توانیم با کمک شرکت های دانش بنیان و داروسازان این مواد با کیفیت و قیمت پایین تولید شود و در بازارهای بین المللی رقابت داشته باشیم.